Teamduik Kempervennen - Big Mama

zondag 07 juni

Big Mama... het Brabantse monster van Loch Ness. Stel je voor dat je tijdens jouw duik oog in oog ligt met een vis met een lengte van zo'n 2,50 meter. Dit kan in de Kempervennen! We gaan op zoek naar de Big Mama. Duiken in de Kempervennen kosten 16 euro per persoon. Dit is inclusief een luchtvulling en koffie/thee bij aankomst. Vooraf inschrijven is noodzakelijk om zeker te zijn dat je mag duiken. De duik is geschikt vanaf Open Water. Opgeven voor de duik kan voor 3 juni via gertine@divepost.nl. Verzameltijd is 10:00 uur bij de Kempervennen. Duikleider is Henk de Mooij.

De Kempervennen ligt in hartje Brabant in Westerhoven, vlakbij Valkenswaard en Dommelen. Een prachtige omgeving waar je de nodige toeristische activiteiten kunt ondernemen. Wij zijn vooral geinteresseerd in één ding: het duiken! 
Het duikwater bij de Kempervennen is een kunstmatige plas, die is ontstaan door zandwinning. Zoet en helder water met zicht tot wel 10 meter. De Kempervennen dankt zijn bekendheid aan de meervallen die in deze plas zijn uitgezet. De omstandigheden zijn er gunstig en het is verboden om in deze plas te vissen. Om die reden zijn de meervallen hier uitgegroeid tot flinke knapen (dames). In de Kempervennen zwemmen volgens zeggen vijf grote meervallen rond, waarvan zeker drie exemplaren van meer dan 2,00 meter. Big Mama is de grootste van het stel en meet circa 2,50 meter lengte.

Locatie:

DiveCompany De Kempervennen
Kempervennedreef 8
5563VB Westerhoven

Parkeren kost 5 euro per auto, advies om zoveel mogelijk te carpoolen