TEC Trimix

Na afronding van je PADI Tec 50 cursus kun je twee dingen doen: allereerst kun je de Tec 65 opleiding volgen om je dieptelimiet naar 65 meter te verleggen. Het is echter ook mogelijk om meteen de PADI Tec Trimix cursus te volgen. Hierbij wordt je aangeleerd om met trimix tot een maximale diepte van 90 meter te duiken.

 

Na afronding van de cursus kun je je dieptelimiet zelfstandig verleggen door het opdoen van ervaring. Er wordt gebruik gemaakt van hypoxische trimixmengsels, die aan de oppervlakte en geringere diepte niet te ademen zijn.

 

Je kunt je voorstellen dat het maken van duiken op deze diepte niet zonder risico zijn, en dat er veel van je als duiker verwacht wordt, zowel lichamelijk als geestelijk. Om deze reden ligt de nadruk bij de trimixcursussen voornamelijk op veiligheidsprocedures, en het tot in de uitersten beheersen van de duikvaardigheden.

 

De Tec Trimix cursus bestaat uit een theoriegedeelte, waarin de belangrijkste aspecten van het duiken met trimix worden behandeld. Vervolgens is er (indien noodzakelijk) een zwembadsessie en negen buitenwaterduiken. Vanwege de grotere diepte die noodzakelijk is voor de opleiding, zal er voor een deel van de buitenwaterduiken worden uitgeweken naar het buitenland. Vereisten voor

  • PADI Rescue Diver brevet (of equivalent)
  • PADI Tec 50 brevet (of equivalent)
  • Tenminste 150 gelogde duiken hebben
  • Medische verklaring, ondertekend door een duikarts
  • Ingevulde Tec Diver Statement of Understanding

 

Wij bieden de TEC opleidingen ook aan in Sharm el Sheikh Egypte. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Aanmeldingsformulier Technisch duiken

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.