TEC Gas Blender

Als technisch of nitroxduiker zul je tijdens je cursus vast wel geleerd hebben dat er diverse overwegingen zijn m.b.t. materiaalkeuze, vulmogelijkheden en andere veiligheidsaspecten bij het vullen van nitroxmengsels en/of trimixmengsels.

 

Tijdens de PADI Tec Gas Blender cursus zal er verder op deze overwegingen ingegaan worden. Je zult onder andere leren welke mengmethodes er zijn, welke eisen er aan uitrustingsstukken worden gesteld bij het blenden van nitrox- en trimixmengsels, hoe je je eigen cilinders zuurstofschoon maakt en hoe je zelf nitrox en trimix kunt blenden. Aan het eind van de cursus zul je in staat zijn om je eigen cilinders zuurstofserviced te maken en er vervolgens een nitrox- of trimixmengsel naar keuze in te mengen d.m.v. partial pressure blending.

 

De cursus bestaat uit twee delen: een nitroxmodule en een trimixmodule. Het is mogelijk om deze modules apart te volgen of de cursus compleet af te ronden. Voor de trimixmodule moet reeds de nitroxmodule afgerond zijn. De nitroxmodule duurt anderhalve dag, de trimixmodule één dag. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen.

 

Bij de nitroxmodule en de complete cursus zijn brevetteringskosten inbegrepen. Lesmaterialen dienen apart aangeschaft te worden. Omdat bij de trimixmodule de lesmaterialen al reeds in het bezit van de cursist dienen te zijn, zijn hierbij alleen de brevetteringskosten inbegrepen. Voor gebruik van eigen cilinders geldt: alle geblende gasmengsels worden apart in rekening gebracht.

 

 

Aanmeldingsformulier Technisch duiken

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.