TEC Trimix 65

Bij het bereiken van grotere dieptes (typisch vanaf 30 tot 40 meter) zul je merken dat lucht of nitrox als ademgas een narcotische werking kan hebben. Dit komt door de partiële druk van de stikstof die zich in het ademgas bevindt.

 

Om deze stikstofnarcose te voorkomen, is het noodzakelijk om de hoeveelheid stikstof in het mengsel te verminderen, en deze te vervangen met een ander gas, helium. Deze mengsels met zuurstof, stikstof en helium worden trimix genoemd. Op deze wijze kun je op grotere dieptes toch nog helder blijven denken, waardoor het duiken op deze dieptes een stuk veiliger wordt.

 

De PADI Tec 65 cursus verlegt je dieptelimiet naar 65 meter, waarbij je gebruik maakt van een zogenaamd normoxic trimixmengsel. Het zuurstofpercentage ligt hierbij zodanig dat het mengsel veilig aan de oppervlakte geademd kan worden. Je zult merken dat helium nadelig op je decompressieschema werkt, waardoor je decompressiestops langer worden. Om deze reden ligt de nadruk bij de trimixcursussen voornamelijk op veiligheidsprocedures, en het tot in de uitersten beheersen van de duikvaardigheden.

 

De PADI Tec 65 cursus is niet verplicht. Men kan ook direct doorstromen naar de PADI Tec Trimix cursus vanuit de Tec 50 opleiding. De cursus is in het leven geroepen om een tussenstap te vormen tussen de Tec 50 en de Tec Trimix cursus.

 

De Tec 65 cursus bestaat uit een theoriegedeelte, waarin de belangrijkste aspecten van het duiken met trimix worden behandeld. Vervolgens is er indien noodzakelijk een zwembadsessie, en zes buitenwaterduiken. Vereisten vooraf:

  • PADI Rescue Diver brevet (of equivalent)
  • PADI Tec 50 brevet (of equivalent)
  • Tenminste 150 gelogde duiken hebben
  • Medische verklaring, ondertekend door een duikarts
  • Ingevulde Tec Diver Statement of Understanding

 

Wij bieden de TEC opleidingen ook aan in Sharm el Sheikh Egypte. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Aanmeldingsformulier Technisch duiken

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.