april 2014

'Koraal past zich aan bij stijgende temperatuur'

Sommige soorten koraal zijn in staat om zich aan te passen als de temperatuur van zeewater stijgt, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Meer zeehonden gespot bij telling in Westerschelde

Tijdens de eerste zeehondentelling van het jaar zijn zaterdag in de Westerschelde flink meer zeehonden gespot dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Dijksma roept op tot tonen van lef voor schonere oceanen

De internationale gemeenschap moet lef tonen en in actie komen om de vervuiling van oceanen tegen te gaan.

Diepzeevis ernstig bedreigd door fabrieksschepen

Als er niets verandert, worden de oceanen in rap tempo leeg gevist. Vooral de diepzeevisserij ligt op de visserijtop 'Global Oceans Action Summit', tot vrijdag in Den Haag, zwaar onder vuur.

Happie opgenomen in groep zeehonden in Zeeland

Afgelopen zondagavond, rond 19:30 uur, is Happie door de Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ) weggehaald bij duiklocatie Bergse Diepsluis.

NOB organiseert lezing over onderwaterbiologie

Op zaterdag 21 juni organiseert de NOB samen met de NELOS een lezing over zeeorganismen, kwallen en gelatineus plankton.

Sepia al vroeg terug in Oosterschelde

De eerste sepia's dit jaar in de Oosterschelde zijn uitzonderlijk vroeg.

Parkeerplaats Kerkweg tijdelijk afgesloten

In verband met werkzaamheden bij duikstek Kerkweg, Den Osse is op 15, 16 en 17 april het volledige parkeerterrein afgesloten.Op deze dagen zijn ze bezig met asfalteren.

Schultz: staalslakken ideale afwerking van oevers Ooster- en Westerschelde

Staalslakken zijn uitermate geschikt voor het versterken van vooroevers in de Ooster- en Westerschelde. Dat komt door hun soortgelijk gewicht en vorm.