Onderwater slapen

In Dubai willen ze een prachtige hotel onder water gaan bouwen. Het zou zo'n 10 meter onder het wateroppervlakte liggen en heeft 21 kamers en een bar met uitzicht op vissen. Natuurlijk mag een helikopterplatform niet ontbreken. Toch is dit niet uniek, er zijn al meerdere onderwaterhotels. Een top drie.

1. Water Discus, Dubai

Wat wel uniek is aan het nieuwe onderkomen in Dubai is dat dit onderwaterhotel het grootste ter wereld is en het eerste in Dubai. De 'Water Discus' is ontworpen door het Poolse bedrijf Deep Ocean Technology (DOT) en bestaat uit twee schijven, één boven en één onder water. Boven is het restaurant, slapen en feesten gebeurt beneden. Ook is er een duikcentrum aan verbonden.

 

2. Jules Indersea Lodge, Florida

De Jules Undersea Lodge in Key Largo Undersea Park mag zich het eerste onderwaterhotel ter wereld noemen. Middenin de Emerald Lagune zijn diverse tanks 25 meter naar beneden afgezonken, die toeristen alleen duikend kunnen bereiken. Kun je niet duiken? Dan krijg je eerst een spoedcursus. Aan de onderkant zit een ingang waar je naar binnen kunt.

Het hotel is van alle gemakken voorzien: warm water, een keuken inclusief magnetron en koelkast, boeken, muziek en films. De slaapkamers zijn gezellig en er staan comfortabele bedden. Alle duikspullen zijn verkrijgbaar in het hotel. Het uitzicht is helaas wat beperkt, maar het Jules Verne-gevoel overheerst. Zeker als het langzaam donker wordt.

 

3. Conrad Maldives Rangali Islands resort, Malediven

Hilton heeft hier een waar juweeltje laten bouwen. Op de Malediven, de idyllische eilandengroep in de Indische Oceaan, kun je dineren en daarna slapen onder water: het Ithaa hotelrestaurant wordt na het eten omgevormd tot een luxueuze suite op vijf meter diepte. Deze prachtige locatie wordt ook gebruikt voor trouwerijen.