Deelnemers WK-onderwaterfotografie zijn gearriveerd in Zeeland

In de Grevelingen, Oosterschelde en het Veerse Meer wordt vanaf  21 mei tot en met tweede pinksterdag 25 mei gestreden om het wereldkampioenschap onderwaterfotografie. De meeste deelnemers en hun begeleiders zijn dinsdag gearriveerd en hebben hun intrek genomen in hotels in Burgh-Haamstede. 

Het is de eerste keer dat de internationale wedstrijd in Nederland wordt gehouden. Er zijn 75 deelnemers uit 19 landen.

Het kampioenschap begint met een openingsceremonie in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Voorafgaand start om 14.30 uur een feestelijke parade door de stad, vanaf het Kraanplein. Het evenement wordt maandagavond 25 mei afgesloten met een slotceremonie op het strand van Renesse bij paviljoen Our Seaside. Rond zes uur die avond wordt de nieuwe wereldkampioen bekend gemaakt. Daarna wordt de vlag van de organisatie (CMAS) overgedragen aan het land dat het volgende WK in 2017 organiseert: Mexico.

Side-events

Tijdens het evenement is er niet alleen onder water wat te doen. Ook voor niet-duikers vinden diverse activiteiten plaats, waaronder natuurwandelingen, een vliegerfestijn en verschillende foto-exposities en workshops. Het volledig overzicht van deze side-events staan op: www.duikweek.nl/Side-events.

bron pzc