Teamduik Toolenburger Plas

zondag 09 december

We gaan duiken in de Toolenburgse Plas. Deze duikstek ligt in Hoofddorp. Deze stek is geschikt voor alle gebrevetteerden. Dit is een mooie plas met goede voorzieningen en altijd wel wat te zien. Duikleider is Harry Vrijburg. De geplande verzameltijd is 11:00 uur bij de duikstek. Aanmelden voor de teamduik kan via een mail aan gertine@divepost.nl, geef je op in de winkel  of tzt via facebook event op de Dive Post pagina (https://www.facebook.com/divepostkatwijk). 

Duikstek

Op drie locaties, op 3, 7 en 10 meter diep, zijn vijf grote rifbollen afgezonken. Op de rifbollen gaan verschillende soorten sponzen, zoetwater poliepjes en driehoeksmosselen groeien, wat aantrekkelijk is voor vissen en ander leven. Ook is er een platform, wrakjes en wilgenmatten en diverse andere objecten te vinden net als baars, karper en snoek.

 

Route

De locatie van de plas is aan de IJweg, de ingang van de parkeerplaats ligt tegenover IJweg nummer 1213. De coördinaten voor een navigatiesysteem zijn: Br: 52.299482 L:4.646820 (52°17’58.07noord, 4°38’48.67oost). Er zijn 2 parkeerterreinen, je moet het parkeerterrein in het midden van de plas hebben. Vanaf Hoofddorp het 1e parkeerterrein, vanuit Nieuw Vennep het 2e, de ingang van het parkeerterrein is eenvoudig te herkennen aan de doorrijhoogtenmarkering. De ingang van het parkeerterrein heeft een doorrijhoogte van 2.10mtr. Mocht je een hogere auto hebben dan kun je er niet opkomen.