Teamduik steengroeve Belgie - La Gombe

zaterdag 15 september
zondag 16 september

 

We gaan in het weekend van 15 en 16 september duiken in de steengroeven in België. We overnachten in hotel Ibis Liège Seraing (overnachting kost circa 80 voor een 2 persoonskamer) in de nabijheid van Luik. Inchecken kan vanaf 12 uur. We maken zaterdagmiddag een eerste duik in de steengroeve La Gombe (20 minuten rijden vanaf hotel). Duiken kan daar vanaf 13:30 uur tot 17:00 uur en toegangsprijs is € 5,-. Deze duikstek staat bekend om de vele steuren. 's avonds zullen we eten in de buurt van het hotel. De volgende ochtend gaan we duiken bij steengroeve Sprimont (25 minuten rijden vanaf hotel). We mogen hier vanaf 09:30 uur te water en toegangsprijs is € 3,-. Hier blijven we ook voor de lunch bij restaurant Le Narval. De middagduik doen we wederom in La Gombe vanaf 13:30 uur (15 minuten rijden vanaf Sprimont). Na de duik rijden we terug richting Nederland en zullen onderweg nog een hapje eten. Organisatie tijdens het weekend wordt verzorgd door Corine Chaudron.

Hotelkamer dienen jullie zelf te boeken, dit kan via website https://www.accorhotels.com/nl/hotel-3533-ibis-liege-seraing/index.shtml.

Op beide duikstekken is een vulstation aanwezig.

La Gombe is een van de mooiste duikplaatsen in België. Het is een oude steengroeve met imposante rotswanden, die steil uit het water omhoog steken. Het zicht is goed, er is veel vis uitgezet en er liggen tal van objecten op de bodem, waaronder een straaljager en een tank. Volg de gidslijn om ook de buizen, de grotjes, de spiegel en de duikersklok te vinden. Je gaat te water via een steile trap die naar een drijvend ponton leidt. Bij de instapplaats wemelt het van de vis, waaronder tamme karpers en steuren. Je mag de vissen niet voeren.

Sprimont is een steengroeve waarbij je duikt temidden van grote rotsblokken, steile wanden en een weelderige begroeiing. Sprimont is een ondergelopen mijngroeve die niet groter is dan een voetbalveld. Toch is een duik hier zeker de moeite waard. En je kan hier uitstekend lunchen bij het restaurant.

 

ibis Liège Seraing

Route du Condroz 15B

4100 Boncelles

België

Inchecken vanaf 12 uur mogelijk

 

La Gombe

Chera de la Gombe 2a

4130 Esneux

België

http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=14

www.clas.be

 

Sprimont

Rue de Presseux 10

B-4140 LILLE - SPRIMONT

België

http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=15

http://www.abyssplongee.be/carriere-de-lille.php