Teamduik De Kabelaar

zondag 05 juli

Voor de liefhebber gaan we duiken bij de Kabelaar in Zeeland. De duik is geschikt vanaf Open Water.Verzameltijd is 10 uur bij de duikstek. Duikleider is Henk Nachtegaal. Opgeven voor de teamduik kan via gertine@divepost.nl of via facebook. 

Er is een kunstmatig Kabbelaar rif geplaatst, welke bestaat uit zogenaamde "Reefballs". Dit zijn grote betonnen halve bollen met grote gaten. Op en in deze bollen is allerlei levende organismen gevestigd. Het grootste gedeelte van de Reefballs is begroeid met allerlei leven.Je kunt via het platform aan het einde van de steiger het water in of via een stenen trap, meer aan het begin van de pier. Veel objecten, waaronder de wrakken van de Zeehond en de Rat zijn met boeien gemarkeerd. Le Serpent is voorbehouden aan ervaren wrakduikers. Het wrak is 57 meter lang, 6 meter hoog en 10 meter breed. Lamp noodzakelijk, reel verplicht.

De ervaren duiker kan hier ook duiken op het wrak Le Serpent. Deze is vanaf de kant te benaderen, is maar liefst 60 meter lang en heeft meerdere compartimenten. Het wrak ligt tussen de 23 en 30 meter en bevat al veel leven zoals diverse vissoorten, kreeften, zakpijpen en anemonen. Daarnaast zijn er bij de haven van Scharendijke in de nabijheid van het wrak Le Serpent twee nieuwe kleine wrakken afgezonken. Deze wrakjes, twee stalen casco‚Äôs van 14 en 9 meter lang, zijn in een diepte van 12 meter afgezonken op het stenen bed, dat feitelijk voor Le Serpent bedoeld was. Deze wrakken zijn daarmee ook toegankelijk voor beginnende duikers. Men kan de wrakken niet in omdat alle openingen met tralies zijn dicht gelast.