Nieuwjaarsduik Toolenburg

zondag 10 januari

We gaan het nieuwe jaar goed inluiden met de traditionele Dive Post Nieuwjaarsduik!!! Duikstek is dit jaar is Toolenburgerplas in Hoofddorp. De duik is geschikt voor duikers die gebrevetteerd zijn als Open Water of hoger. Na de duik gaan we samen Snert eten langs de waterkant! We verzamelen om 11.00 uur bij de duikstek. 

Je kan je aanmelden via de winkel van Dive Post, of tzt via het evenement op onze facebook pagina of via een mail aan gertine@divepost.nl. Duikleider en snertregelaar is Cees Langmuur.

Duikstek
Op drie locaties, op 3, 7 en 10 meter diep, zijn vijf grote rifbollen afgezonken. Op de rifbollen gaan verschillende soorten sponzen, zoetwater poliepjes en driehoeksmosselen groeien, wat aantrekkelijk is voor vissen en ander leven. Ook is er een platform, wrakjes en wilgenmatten en diverse andere objecten te vinden net als baars, karper en snoek.

Route
De locatie van de plas is aan de IJweg, de ingang van de parkeerplaats ligt tegenover IJweg nummer 1213. Tevens de route naar Restaurant Long Island.