Liveaboard Egypte 2017

Dive Post Zoetermeer organiseert van 17 september t/m 24 september een liveaboard in Egypte. We hebben gekozen voor het noorden en midden van de Rode zee om daar te gaan duiken op de famous five: Rosalie Möller, Abu Nuhas, Thistlegorm, Ros Mohamed, Brother Islands, Salem Express.

WAAR GAAN WE NAAR TOE?        

We vliegen van Amsterdam naar Hurghada. Daar worden we door een bus opgehaald om naar hun luxe jacht de Carlton Queen Red sea te rijden. Een boot uit de Carlton fleet.

Carlton Queen Red sea
Deze boot heeft 12 twee persoons kamers die allen zijn uitgerust met eigen douche en toilet.
2 hutten hebben een twee persoons bed.
8 hutten hebben twee eenpersoons bedden met tussenpad
2 hutten hebben een stapelbed.
Alle cabines beschikken over airconditioning en een ensuite badkamer (WC/douche). Per gast worden er 2 handdoeken ter beschikking gesteld. De ruime salons zijn uitgerust met airconditioning, tv met media player en een stereo-installatie. Ook is er gratis Wifi beschikbaar (afhankelijk van het bereik). Aan boord kan je heerlijk eten. Er zijn twee zonneterassen en een duikplatform. Natuurlijk voldoet de duik- en veiligheidsuitrusting aan de hoogste internationale normen. De boot is uitgerust met Nitrox en er zijn twee duikgidsen.

WAAR GAAN WE ALLEMAAL DUIKEN?

Route: Rosalie Moller, Abu Nuhas, Thistlegorm, Ras Mohamed, Brother Islands, Salem Express

Abu Nuhas heeft 4 bekende wrakken - Giannis D, Carnatic, lentil wreck en tile wreck, die allen indrukwekkende duiken en een heleboel onderwaterleven bieden. Nachtduiken kunnen prachtig zijn in dit gebied. Gubal eiland biedt een beschermde ankerplaats voor de nacht. Hier kan men een spectaculaire nachtduik maken op een klein wrak dat gelegen is op 8-10 meter en begroeid is met zachte koralen. Tijdens de duik komt men lionfish, schorpioenvis en grote murenen tegen alsook het wrak van de Ulysses en indien mogelijk de Rosalie Moeller. Daarna door naar de wrakken van de Kingston gelegen aan Shag Rock, de Carina dat dichtbij Sha’ab Ali ligt en de Dunraven bij Beacon Rock in het Ras Mohammed National Park. Uiteindelijk richting het meest bekende wrak in de Rode Zee, de Thistlegorm in Sha’ab Ali.

De SS Thistlegorm is gezonken in 1941 door een bombardement van de Duitse luchtmacht. Dezeboot transporteerde munitie en ander oorlogsmateriaal voor de Britse troepen in Noord-Afrika. De Rosalie Moeller dat steenkool transporteerde onderging 2 dagen later hetzelfde lot.

Aan Ras Mohammed, is er kans om op het Shark Reef te duiken, een stijle wand dat in de diepte van de zee verdwijnt. Tussen de wrakduiken door zal je ook rifduiken doen in de Straat van Gubal, de Golf van Suez en de riffen ten noorden van Hurghada. Een verzameling van steile wanden en koraaltuinen met een weelde aan rifvissen maken deze riffen een bezoek waard.

De prijs € 1.399,00

VEREISTEN:

-          Advanced Open Water brevet, liefst ervaring met stroming

-          Nitrox brevet

-          50 gelogde duiken

-          Geldige medische keuring

-          Geldigde medische verzekering

INBEGREPEN:

·         Alle maaltijden, thee, koffie en mineraalwater

·         Snacks tussen de duiken.

·         3 duiken per dag (afhankelijk van aankomst- en vertrektijd) inclusief nachtduik

·         Overnachtingen op de boot inclusief 3 maaltijden.

·         12l tanks, lood en loodgordels

·         Nitrox voor diegene die daarvoor gebrevetteerd zijn

·         Transfer van en naar vliegveld Hurghada - haven

·         Ticket inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen

·         Heenvlucht en terugvlucht

·         Cabine bagage 10 KG

Toegang tot de Marine Parks , havenbelasting en NITROX zijn bij de prijs inbegrepen
En natuurlijk heel veel duiken.

NIET INBEGREPEN:
- Visa egypte
- Ruim bagage: 20kg €20, 25KG €25, 30 kg € 30,-  enkele reis.
- 15 ltr tanks nitrox
- duikuitrusting
- Alcoholische dranken
- Tip voor de bemanning

Ga je mee?  Mail ons dan direct.