Kaapverdie oktober 2018

Dive Post organiseert in 2018 een duikreis naar Kaapverdië.
“Prachtig eiland met zon, blauwe zee en mooie duiken”.

SAO VINCENTE

Het eiland staat nu bekend als ontmoetingsplaats voor dichters en is absoluut niet toeristisch. São Vicente wordt gerekend tot de beste blauwe marlijnbestemmingen ter wereld en is onderdeel van de welbekende Kaapverdische eilanden. Er heerst een aangenaam tropisch klimaat in een bergachtige woestijnomgeving. “Parelwitte stranden, azuurblauwe wateren en tropische temperaturen”, oftewel perfecte omstandigheden. Daarnaast zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden te bezoeken wanneer je een dag niet wilt duiken: een bezoek aan Fortim d’El Rei en geniet van het fantastische uitzicht, maak prachtige wandelingen of kijk uw ogen uit op de beroemde vismarkt! De gemiddeld temperatuur in oktober is 23-28 graden.

ACCOMMODATIE

Hotel Oásis Porto Grande ligt in het centrum van Mindelo. Het hotel beschikt over 48 kamers en 2 Suites. Alle kamers zijn uitgerust met een balkon met dorp- of zwembadzicht. Het hotel ligt aan het stadsplein en op 3 minuten loopafstand van de haven en het strand. Het hotel biedt diverse faciliteiten, zoals zwembad, wifi, (bad)handdoeken service, fitness ruimte, roomservice (van 07:00 tot 23:00 uur) en wasservice. ’s Ochtends wordt een goed en uitgebreid ontbijt geserveerd. Voor een drankje kunt u terecht bij de bar. In de nabije omgeving van het hotel bevinden zich meerdere restaurants waar u heerlijk en goedkoop kunt dineren!

DUIKEN

De duikschool van Haliotis is gevestigd in het Oásis Porto Grande hotel met een tweede basis in de jachthaven. Haliotis beschikt over goede boten (10 meter ribs) en vanuit Sao Vincente kunnen binnen 10-30 minuten vrijwel alle duikstekken bereikt worden. Het zicht varieert van 15 tot 30 meter – ruim genoeg om de spannend uitziende zandtijgerhaaien die hier leven te spotten! De watertemperatuur in oktober ligt rond 26 graden. Een wetsuite van 3mm of 5mm is aan te raden. Je kunt riffen bewonderen die bestaan uit grote en kleine rotsen, waar onder meer trompetvissen, murenen en allerlei kleine kleurrijke visjes leven. Er is veel vis, prachtige naaktslakken, schildpadden, hengelaarsvissen, grote schorpioenvissen en nog veel meer. Er zijn diverse mooie duikspots te vinden die geschikt zijn voor zowel de ervaren als de niet-ervaren duiker. Je kunt enorm genieten van de mooie onderwaterwereld die rijk is aan veel vissoorten, gekleurd koraal, grotten en scheepswrakken.

REISINFORMATIE

Reissom op basis van verblijf in 2-persoonskamer is € 1.295,--.
De reis is inclusief:
- Vliegreis van Amsterdam naar Sao Vincente inclusief 20 kg ruimbagage + handbagage
- Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag en transfers
- 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer in hotel Oasis Porto Grande
- 10 duiken inclusief tanks (12L), lucht & lood +  6e duikdag gratis
- Vertrek op 8 oktober 2018, terugkomst op 15 oktober 2018

De reis is exclusief: lunch, diner, nitrox duiken, huur van duikmaterialen en visum Kaapverdië (ca. € 25,--). Toeslag voor 1-persoonskamer is € 185,-- per persoon

Aanmelden voor de duiktrip Kaapverdië kan via de Dive Post winkel in Valkenburg ZH (071-4087775, Castellumplein 4) of stuur een e-mail aan gertine@divepost.nl. Er kunnen maximaal 18 personen deelnemen. We hebben nog enkele plekken beschikbaar. Inschrijving is definitief bij aanbetaling van € 500,--