De verondieping Oostvoornse Meer gaat niet door

Het Havenbedrijf Rotterdam had plannen om het oostelijk deel van het Oostvoornse Meer te verondiepen met zand uit de Amazonehaven.

 

De fractie van Gemeentebelangen Westvoorne is door ondernemers, duikvereniging en visverenigingen op de hoogste gebracht van het feit dat er gebrekkige communicatie was tussen Havenbedrijf Rotterdam en deze belanghebbenden.

 

In de raadsvergadering van 27 november 2012 hebben wij hierover vragen gesteld, omdat we zeer verbaasd waren over deze gebrekkige communicatie, ook naar de gemeenteraad toe. Wethouder Mulder heeft naar aanleiding van onze vragen contact gehad met het Havenbedrijf Rotterdam.

 

Gisterenmiddag ,18 december 2012, kwam het nieuws van het Havenbedrijf Rotterdam dat ze toch van de verondieping afzien. Het zand van de Amazonehaven zal naar de 2e Maasvlakte worden gebracht.Uit de verrichtte onderzoeken blijkt duidelijk dat een verondieping van het Meer ten goede komt aan de kwaliteit van het Meer, voor zowel de natuur als de recreatie.

Daarom blijft het Havenbedrijf Rotterdam bereid zich bij een volgende gelegenheid  wederom in te zetten voor de realisatie van de verondieping.